MVV29 droogt FC Trias af

2022-11-28

MVV’29 1 heeft goede zaken gedaan in de strijd om de koppositie. De ploeg uit Harbrinkhoek had geen kind aan FC Trias 1, mede door een hattrick van Jop Maathuis. Uiteindelijk stopte de doelpuntenproductie bij 4 tegen 0. Door het puntenverlies van Barbaros bij Vogido (0-0) gaat MVV’29 nu alleen op kop.

De wedstrijd werd uiterst fel begonnen door MVV’29. Door hoog druk te zetten kwamen de gasten er nauwelijks tot niet uit en daarnaast werd er onzorgvuldig omgegaan met de momenten dat ze er wel uitkwamen. MVV’29 was op alle fronten de betere ploeg, en dit werd ook in kansen benadrukt. Na een kleine twintig minuten spelen kwam MVV29 op voorsprong. Floris Oude Nijhuis werd gevonden in het vijandige zestienmetergebied en zag in een ooghoek Jop Maathuis vrijstaan. Zijn breedtepass werd nog half onderschept, maar de FC Trias-verdediger schoot de bal onfortuinlijk tegen een attente Maathuis aan: 1-0. Vijf minuten later was het weer raak voor de linksbuiten. Na een uitstekende  dieptepass van Iwan Wildemors omspeelde Jop Maathuis zijn directe tegenstander en krulde de bal weergaloos in de verre bovenhoek. De Winterswijkse doelman zweefde nog naar geluk om de bal te keren, echter was hij kansloos: 2-0. In het restant van de eerste helft kreeg MVV’29 nog een aantal kansen om de score uit te breiden, onder meer door een solo van Floris Oude Nijhuis, maar nu kwam de doelman wel telkens als winnaar uit de strijd. Daarnaast probeerde Gijs Oude Munnink de keeper te verschalken door een snel genomen vrije trap van grote afstand, maar zijn inzet belandde op de deklat en werd tevens teruggefloten door de scheids. Verdedigend hoogtepunt in de eerste helft aan de kant van de zwartwitten was een tegenaanval van FC Trias die vakkundig onschadelijk werd gemaakt door een perfecte sliding van Nick Ketting Olivier.

In de tweede helft had FC Trias het positioneel omgezet, waardoor er beter onder de druk uit kon worden gevoetbald en daarnaast konden er kansen gecreëerd worden. Deze kansen kregen de gasten ook degelijk, maar doelpunten bleven uit. Het Nederlands elftal beschikt in Qatar over ‘de Toren van Joure’, MVV’29 kan vertrouwen op ‘het Jochie uit Mariaparochie’. Thijs Goossen had op alle Winterswijkse inzetten, soms met enige moeite door het gladde veld, een antwoord. Om aan het geloof in een goede afloop van FC Trias een einde te maken, besloot Jop Maathuis zijn derde van de middag te maken. Milan Weiss gaf een prachtige splijtende pass op Floris Oude Nijhuis, die net als eerder in de wedstrijd de bal breed gaf op Maathuis: 3-0. Een klein halfuur voor tijd kreeg hij onder luid applaus een publiekswissel van trainer-coach Ruud Ottenhof. Hij werd vervangen door zijn oudere broer Bram, die vanwege zijn vertoonde spel in MVV’29 2 aan mocht sluiten bij de hoofdmacht. Vlak voor tijd counterde MVV’29 nog naar 4-0. Daan Scholten bracht Gijs Oude Munnink in stelling om de bal voor te geven op Stan Oude Avenhuis, die koel binnenkopte. In de slotfase opende een aanvaller nog zijn trukendoos bij een 4-0 achterstand. Dit werd gewaardeerd door een volle tribune.

Zoals eerder vermeld staat MVV’29 nu op de eerste plek in de 3e klasse A. Met nog twee speelrondes te gaan, waaronder tegen concurrent Barbaros, heeft MVV’29 alles in eigen hand om als winterkampioen de feestdagen te vieren.

Aankomende zondag speelt MVV’29 in Fleringen tegen de plaatselijke voetbalclub, aanvang 14.00 uur. Graag tot dan!


Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.