MVV29 zet ongeslagen reeks voort na dubbele speelronde in een week

2022-05-16

Het eerste elftal van MVV moest afgelopen week twee competitewedstrijden afwerken. Donderdagavond versloegen de manschappen van trainer Ruud Ottenhof thuis RSC met 5-2. Zondag stond de derby tegen De Tukkers in Albergen op het programma. Deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Daarmee is MVV nu zeven wedstrijden ongeslagen en doet het nog volop mee om een plek in de nacompetite voor promotie. Hieronder de wedstrijdverslagen van de twee wedstrijden:

MVV'29 - RSC

Om 19:30 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Na een gelijkopgaand begin van de wedstrijd was het Floris Oude Nijhuis die het snelst reageerde en de bal beheerst in de verre hoek kon schuiven: 1-0. Nog amper een minuut later was daar het antwoord van RSC. De buitenspeler maakte een actie naar binnen en kon vervolgens in de korte hoek binnenschieten: 1-1. In de 41ste minuut liet een verdediger van RSC zich aftroeven en dacht dit op te lossen door een overtreding te versieren waarna hij de bal op de grond in de handen nam. De scheidsrechter zag dit goed en kende een vrije bal toe aan MVV op de rand van de zestien. De harde lage voorzet kon niet verdedigd worden waardoor Floris Oude Nijhuis zijn tweede doelpunt van de avond kon maken: 2-1. Dit was tevens de ruststand. 

Na de rust was het RSC dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Dit zorgde voor ruimte achterin de verdediging bij RSC waardoor MVV een aantal keer gevaarlijk kon worden, maar niet wist te scoren. RSC wist niet tot uitgespeelde kansen te komen totdat er een penalty werd toegekend. Thijs Goossen wist deze te keren waardoor de stand onveranderd bleef. Niet veel later viel in de 78ste minuut dan toch de gelijkmaker vanuit een voorzet die vrij ingekopt kon worden: 2-2. RSC leek tevreden met deze eindstand, waar MVV toch weer een tandje bij zette wat resulteerde in de 3-2. Het was Thijs Kamphuis, die de bal van een ruime afstand in de kruising wist te plaatsen. RSC had hierna niet de krachten om er nog een wedstrijd van te maken. In de 91ste minuut was daar Bart Boerrigter die de 4-2 op het scorebord zette met een hoogstaand hakje op aangeven van Niek Scholte Lubberink. Twee minuten later mocht ook aanvoerder Cas Oude Avenhuis een doelpunt meepikken waarna de leidsman direct vloot voor het einde van de wedstrijd met een eindstand van 5-2. 

De Tukkers - MVV'29

Onder zonnige omstandigheden betraden MVV’29 en De Tukkers het volgeladen sportpark ‘t Loarnkamp.

Het was een speciale middag want bij misstappen op de velden bij WVV en Reutum mocht de Tukkers zich bij winst kampioen noemen van de 3e klasse A. Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter was duidelijk dat de Tukkers de nodige spanning voelde. MVV was de eerste helft de betere partij, had veel balbezit maar wist geen grote kansen te creëren. Wel had MVV minimaal 1 penalty moeten hebben door vermeende handsballen in het strafschopgebied van keeper Davina. Deze werden helaas voor MVV niet gegeven. De Tukkers probeerde de 1e helft een paar keer gevaarlijk te worden door de goed spelende Sjoerd Visscherdijk. Deze dreiging werd door de solide defensie van de mannen uit Harbrinkhoek rustig verwerkt waardoor de beide ploegen met de bril stand gingen rusten.

Na rust veranderde het spelbeeld een beetje en kwam de Tukkers meer aan het voetballen. Echter wist MVV toch een kwartier na rust de score te openen. Rechtsback Mart Telgenhof stoomde op aan de rechterkant en passeerde 2 mensen in de verdediging van de Tukkers via een verdekt schot wist hij doelman Davina te verslaan. 1-0 MVV, en de allereerste doelpunt van Mart in het eerste!

Na deze 1-0 bleef het spelbeeld niet veranderd en werd het spel vooral op het middenveld gespeeld. Na 20 minuten spelen in de tweede helft werd een lange bal richting Sjoerd Visscherdijk gespeeld, hij wist de keeper van MVV te omspelen en schoot knap raak! 1-1.

Aan het eind van de wedstrijd werd MVV nog dreigend door enkele indraaiende vrije ballen maar grote kansen leverde dit niet op en was de eindstand dan ook terecht 1-1.

MVV doet nog volop mee om een plek in de nacompetitie voor promotie. Aanstaande zaterdag speelt het de volgende competitiewedstrijd thuis tegen directe concurrent WVV.

Zaterdag 21 mei, MVV’29 - WVV 17;00

Hopelijk zien we jullie dan!


Contact:

RKsv M.V.V.'29 Frielinkspark
Almeloseweg 149
7615 NA Harbrinkhoek

Tel: +31 (0)546 - 870 403
E-mail: info@mvv29.nl

Webredactie:
webredactie@mvv29.nl

Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaat@mvv29.nl

Social media:

Map

M.V.V.'29 - Disclaimer

M.V.V.'29 besteedt de grootste zorg aan de samenstelling van deze website. Desondanks is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. M.V.V.'29 aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Tevens sluit M.V.V.'29 elke aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van, het vertrouwen op, of acties ondernomen naar aanleiding van de gepubliceerde informatie op deze website.

Copyright © 2017 lent-webdesign.nl - All Rights Reserved.